Полиција трага за Марком Момићем због убиства у Приједору, приведено више људи

Невена Рељић
Полиција трага за Марком Момићем због убиства у Приједору, приведено више људи

ПРИЈЕДОР - Полиција трага за Марком Момићем из Приједора због сумње да је убио Михајла Ступара (47), званог Шмит, а у склопу истраге овог убиства приведено је више људи и обављен низ претреса.

Полицијска управа Приједор саопштила је да је Момић осумњичен за тешко убиство.

Из полиције позивају грађане да, уколико примијете Момића, о томе обавијесте најближу полицијску станицу или позову сервисни број 122, са циљем његовог хапшења.

- На подручју града Приједора извршено је више претреса на више локација. Приведено је и лишено слободе више лица и кроз криминалистичку обраду дошли смо до сазнања да постоји основана сумња да је извршилац кривичног дјела Марко Момић из Приједора за којим је расписана потрага - рекао је начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић.

Момић је полицији од раније познат по тешким кривичним дјелима.

"Гласу Српске" је у ПУ Приједор потврђено да га  полиција није пронашла на адреси становања и да највјероватније није у Приједору.

Портал Српскаинфо наводи да се сумња да је побјегао ван границе БиХ и да ће бити расписана међународна потјерница за њим, али "Гласу" ове информације нико није желио да потврди.

Полиција је, незванично, пронашла аутомобил којим је прегажен Ступар, док су на мјесту убиства поред ријеке Сане пронађени дијелови бејзбол палице којом је Ступар претучен.

– Током дана биће познато да ли ће и против кога од ухапшених бити затражена мјера притвора – изјавио је извор Српскаинфо из приједорске полиције.

Извор портала Српскаинфо навео је да је Момић у посљедње вријеме био на мјерама обавезног јављања у полицијску станицу у Приједору по наредби Суда БиХ. Момић је ухапшен у новембру прошле године по међународној потјерници Хрватске због сумње да је учествовао у тешком разбојништво током којег је убијена једна особа у Хрватској и украдено око 600.000 куна (250.000 КМ).

Суд БиХ је одбио да Момићу одреди притвор, образложивши да у потјерници није било детаља о кривичном дјелу које је извршио Момић.

Унакажено тијело Приједорчанина Михајла Ступара званог Шмит пронађено је јуче ујутру на обали ријеке Сане у приједорском насељу Рашковац, а спекулише се да је могући мотив убиства освета због нерашчишћених рачуна из затворских дана.

Незванично, његов леш са напукнутом лобањом пронашла је група младића која је кренула на пецање. Сумња се да је најприје претучен бејзбол палицом, па прегажен аутомобилом због чега је од главе до пете имао тешке повреде. Мјесто, на којем се радио увиђај, широко је стотинак метара, а посвуда су били трагови крви те се утврђује тачна локација на којој је Ступар убијен.

- Тијело је пронађено са смрсканом главом, односно вишеструким повредама које су највероватније нанесене тврдим предметом, могуће бејзбол палицом - рекао је извор близак истрази.

Према информацијама из истраге, Ступар је у Рашковцу виђен ноћ прије убиства. Претпоставља се да се договорио с неким да се нађу у том насељу, недалеко од мјеста гдје је откривено његово тијело. Ту су уочени трагови борбе и трагови крви на земљи.

- Ступар је недавно изашао из затвора и наводно је имао проблема са осталим затвореницима. Прича се да је многе “друкао”- казао је овај извор.

Ступар је од раније познат полицији. Пао је у акција “Кондор 1” 2015. године због сумње да је био дио групе која се бавила шверцом марихуане, хероина и спида. Учествовао је у обрачуну прије три године када је дошао избоден у приједорску Општу болницу и затражио помоћ, а након тога полицији открио да се сукобио са суграђанима Вањом Вуковићем и Далибором Раилићем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана