Кобни пад са трешње

Горан Обрадовић
Кобни пад са трешње

Дервента - Вукашин Симић (59) из мјеста Појезна код Дервенте преминуо је од повреда које је задобио приликом пада са мердевина, док је покушавао да одсијече грану трешње за калемљење.

У Центру јавне безбједности Добој рекли су, наводећи иницијале, да су у уторак око 16 часова обавијештени да се на  имању Илије Старчевића у мјесту Појезна налази тијело Симића.

- Увиђајем је утврђено да се Симић уз помоћ алуминијумских мердевина попео на трешњу како би одсјекао грану. Том приликом изгубио је равнотежу и пао. Од задобијених повреда преминуо је на лицу мјеста - појаснили су у ЦЈБ Добој и додали да је о овој несрећи обавијештен и дежурни тужилац.

Тијело Симића пронашао је власник имања Илија Старчевић.

Мјештани села Појезна, са којима смо јуче разговарали, рекли су да не знају како се тачно догодила несрећа.

Један од мјештана испричао је да се у селу прво прочуло да је Симић био у продавници, те када је отишао до воћњака да му је позлило и да је преминуо. Тек касније је добио информацију да се десила несрећа.

- Чуо сам да је пао са дрвета у воћњаку. Живио је сам јер није имао ни жену ни дјецу. Прије годину или двије умрли су му отац и мајка. Од родбине има само брата и сестру. Тренутно није запослен, а знам да је једно вријеме радио у Словенији, послије чега се вратио у Појезну - рекао је наш саговорник.

Мјештани причају да је Симић волио попити чашицу више, али да мисле да у тренутку несреће није био пијан.

Симићеве комшије кажу да у тренутку несреће власник имања није био код куће.

- Вујо, како су од милоште звали Симића, замолио је Илију да узме калем са његове трешње, те је узео мердевине и отишао до воћњака и тада се десила несрећа. Њихова имања удаљена су око 200 метара једно од другог - рекао је један од комшија.

Он је додао да се Симић бавио пољопривредом и да је понекад радио на надницу, али да је био веома вриједан човјек, који је волио и да помогне комшијама.

Дрвосјеча

Драгомир Марић (59) из Станара тешко је повријеђен када је на њега пало стабло у селу Чечава код Теслића.

Он је трактором ишао кроз шуму и хтио је да посијече дрво због којег није могао да прође. Дрво је пало на њега и одбацило га на друга дрва која су лагерована на тој локацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана