Дилери откривени послије међусобне туче

Јелена Станић
Дилери откривени послије међусобне туче

Бањалука - Полиција је на основу анонимне пријаве о тучи Аммара Јусића (25) и Филипа Ципара (23) из Тузле открила да они производе дрогу сканк у импровизованој лабораторији у поткровљу изнајмљене куће у бањалучкој улици Милоша Обилића, потврђено је “Гласу Српске”.

Они су ухапшени у понедјељак око 23 часа на поменутој адреси у насељу Обилићево. Како незванично сазнајемо, непозната женска особа пријавила је полицији да су се они потукли и да је један од њих избоден ножем. Наводно је Јусић посјекао по руци Ципара.

Када су дошли припадници МУП-а, њих двојица су се сумњиво понашали па је полиција извршила претрес куће у којој су становали и том приликом откривена је лабораторија.

Из Полицијске управе Бањалука потврдили су, наводећи иницијале, да су приведена двојица Тузлака.

- Радећи на сузбијању производње и продаје опојних дрога ухапшени су А. Ј. и Ф. Ц. због сумње да су извршили кривична дјела неовлашћена производња и промет опојних дрога - саопштено је из ПУ Бањалука.

У саопштењу је још додато да су у поткровљу пронађени и други предмети и средства за узгој биљака од којих се добија дрога сканк. Сталак за узгој марихуане био је од метала, а унутрашњост обложена рефлектујућом фолијом.

Радник оближњег кафића, који није желио да му објавимо име, видио је хапшење Јусића и Ципара и рекао да му осумњичени нису одраније познати.

- Радио сам другу смјену када су стигла полицијска возила. Један од момака био је крвав. Чуо сам да је дошло до туче и да је један избоден, али нисам знао да је ријеч о дилерима - изјавио је конобар.

Да су им прве комшије били дилери, који су уједно и производили дрогу у кући, мјештани су сазнали из медија.

Како су испричали, ништа није указивало на то да у њиховом комшилуку производе наркотике. Полиција ће против осумњичених поднијети Окружном тужилаштву извјештај због недозвољене производње и дистрибуције дроге.

Други детаљи, односно да ли је и која количина дроге откривена, нису саопштени.

Посљедњих дана полицаја је појачала активности на сузбијању шверца опојних дрога, а резултати су видљиви јер је ухапшено укупно осам лица и откривене три лабораторије за производњу модификоване марихуане од које се добија сканк. Највећи плијен забиљежен је у Трну, гдје је у хали откривена и заплијењена скоро тона наркотика.

Томашевић и Бјеловук

Лука Томашевић (26) и Ђуро Бјеловук (39) из Бањалуке јуче су ухапшени због сумње да су продавали и производили дрогу, потврђено је “Гласу Српске”. Полиција је претресла два објекта која су користили осумњичени и том приликом су пронађени предмети који ће служити као докази.

Обојица су одраније познати полицији. Томашевић је у мају ове године осуђен на осам мјесеци затвора због шверца марихуане, спида и екстазија.

Познат је по случају “Твор” када је приликом његовог хапшења у викендици на полицајце скочила животиња.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана