Dileri otkriveni poslije međusobne tuče

Jelena Stanić
Dileri otkriveni poslije međusobne tuče

Banjaluka - Policija je na osnovu anonimne prijave o tuči Ammara Jusića (25) i Filipa Cipara (23) iz Tuzle otkrila da oni proizvode drogu skank u improvizovanoj laboratoriji u potkrovlju iznajmljene kuće u banjalučkoj ulici Miloša Obilića, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Oni su uhapšeni u ponedjeljak oko 23 časa na pomenutoj adresi u naselju Obilićevo. Kako nezvanično saznajemo, nepoznata ženska osoba prijavila je policiji da su se oni potukli i da je jedan od njih izboden nožem. Navodno je Jusić posjekao po ruci Cipara.

Kada su došli pripadnici MUP-a, njih dvojica su se sumnjivo ponašali pa je policija izvršila pretres kuće u kojoj su stanovali i tom prilikom otkrivena je laboratorija.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su, navodeći inicijale, da su privedena dvojica Tuzlaka.

- Radeći na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga uhapšeni su A. J. i F. C. zbog sumnje da su izvršili krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga - saopšteno je iz PU Banjaluka.

U saopštenju je još dodato da su u potkrovlju pronađeni i drugi predmeti i sredstva za uzgoj biljaka od kojih se dobija droga skank. Stalak za uzgoj marihuane bio je od metala, a unutrašnjost obložena reflektujućom folijom.

Radnik obližnjeg kafića, koji nije želio da mu objavimo ime, vidio je hapšenje Jusića i Cipara i rekao da mu osumnjičeni nisu odranije poznati.

- Radio sam drugu smjenu kada su stigla policijska vozila. Jedan od momaka bio je krvav. Čuo sam da je došlo do tuče i da je jedan izboden, ali nisam znao da je riječ o dilerima - izjavio je konobar.

Da su im prve komšije bili dileri, koji su ujedno i proizvodili drogu u kući, mještani su saznali iz medija.

Kako su ispričali, ništa nije ukazivalo na to da u njihovom komšiluku proizvode narkotike. Policija će protiv osumnjičenih podnijeti Okružnom tužilaštvu izvještaj zbog nedozvoljene proizvodnje i distribucije droge.

Drugi detalji, odnosno da li je i koja količina droge otkrivena, nisu saopšteni.

Posljednjih dana policaja je pojačala aktivnosti na suzbijanju šverca opojnih droga, a rezultati su vidljivi jer je uhapšeno ukupno osam lica i otkrivene tri laboratorije za proizvodnju modifikovane marihuane od koje se dobija skank. Najveći plijen zabilježen je u Trnu, gdje je u hali otkrivena i zaplijenjena skoro tona narkotika.

Tomašević i Bjelovuk

Luka Tomašević (26) i Đuro Bjelovuk (39) iz Banjaluke juče su uhapšeni zbog sumnje da su prodavali i proizvodili drogu, potvrđeno je “Glasu Srpske”. Policija je pretresla dva objekta koja su koristili osumnjičeni i tom prilikom su pronađeni predmeti koji će služiti kao dokazi.

Obojica su odranije poznati policiji. Tomašević je u maju ove godine osuđen na osam mjeseci zatvora zbog šverca marihuane, spida i ekstazija.

Poznat je po slučaju “Tvor” kada je prilikom njegovog hapšenja u vikendici na policajce skočila životinja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana