Детаљи трагедије у Зеници: Љубомора повукла окидач

Небојша Томашевић
Детаљи трагедије у Зеници: Љубомора повукла окидач

ЗЕНИЦА - Мирнес Кулачић (47) из Зенице убио се након што је хицима из пиштоља усмртио бившу супругу Халиду Скендер Кулачић (36), потврђено је “Гласу Српске”.

Он је пронађен мртав у мјесту Талами код Зенице након три сата од проналаска тијела његове бивше супруге. Утврђено је да је извршио самоубиство. Кулачић је бившу супругу усмртио у уторак у улици Прве зеничке бригаде у насељу Бабина ријека око 15 часова.

Према незваничним информацијама, он је тог дана несрећну жену сачекао на путу према кући.

- Када је наишла путем, одмах је запуцао на њу из пиштоља и погодио је. Жртва је на мјесту преминула, а он је побјегао - рекао је извор близак истрази.

Према непотврђеним информацијама, мотив злочина је вјероватно љубомора. Федерални медији пренијели су да га је убијена жена напустила и живјела са другим мушкарцем.

- Кулачић се није могао помирити са том чињеницом да она више не живи са њим и био је љубоморан. Ипак, све је обавијено велом тајне, јер је Мирнес након свега пресудио себи - рекао је извор близак истрази.

Из Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, наводећи иницијале, саопштено је да им је убиство пријављено у уторак у 15.50 часова након чега је услиједила потрага за осумњиченим.

-  Према пријави у улици Прве зеничке бригаде непозната особа је пуцала из пиштоља и том приликом настрадала је Х. К. С. из Зенице. Увиђај на мјесту злочина, гдје је нађено беживотно тијело, обавили су припадници  Сектора криминалистичке полиције. Одмах су услиједиле активности на проналаску осумњиченог К. М. Истог дана око 18.50 часова у мјесту Талами, пронађен је његов “голф”, а нешто даље и његово беживотно тијело. Утврђено је да је извршио самоубиство - наводи се у полицијском саопштењу.

Истакли су да у сарадњи и под надзором дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва полиција наставља истрагу с циљем утврђивања свих околности овог случаја. Нагласили су да је “голф”, који је користио осумњичени Мирнес Кулачић, превезен у полицију ради вјештачења. Иза убијене Халиде остало је двоје дјеце од 11 и 15 година.

Протест

Због убиства данас се у Зеници окупила група жена које су протестовале, тврдећи да је у овом случају требало да се  реагује на вријеме и спријечи злочин. Носиле су транспаренте на којима је писало “Реагуј, спријечи, пријави”, “Убијене жене убили су њихови партнери, мужеви или бивши мужеви, раније оптужени или осуђени”. Зеничанке истичу да надлежни и друштво треба да реагују прије него насилници постану убице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана