Детаљи несреће код Билеће: Младићи погинули у директном судару

Небојша Томашевић
Foto: Независне новине

БИЛЕЋА - Милош Вуковић (33) и Петар Капор (22) из Билеће погинули су када су се директно сударили возилима у мјесту Бијела Рудина код Билеће, сазнаје "Глас Српске".

Несрећа се десила јутрос око 2.15 часова на путу Билећа - Гацко када су се сударили "ауди" којим је управљао Вуковић и BMW који је возио Капор.

Том приликом тешко је повријеђен сувозач у BMW-у Лука Капор који је  хоспитализован  у требињској Болници. Како сазнајемо он није животно угрожен.

Увиђај ове несреће обавио је поступајући тужилац Окружног тужилаштва Требиње заједно са припадницима Полицијске управе Требиње.

- Тужилац је утврдио да је на путу дошло до директног судара, јер су се кретали из супротних праваца. Возило ауди А6, којим је управљао М.В., ишло је из правца Гацка, а у сусрет му је долазио BMW X3 из правца Билеће, када је дошло до директног судара - казао је портпарол  Окружног тужилаштва Требиње Срђан Вукановић.

Незванично, највјероватнији узроци ове несреће су неприлагођена брзина условима на путу и можда алкохол, што ће се још испитати, јер је тужилац наредио да се тијела превезу у Просектуру Требиње ради даљих претрага.

Извор близак истрази је појаснио да је утврђено да је "ауди" ишао 160 километара на час, док је и BMW возио више од 100 километара на час.

- Возила су се сударила у близини бијеле средишње линије и након судара окренула се суе на цести. Дошло је и до слијетања на банкиину и оба аутомобила су тотално уништена. Све указује на то да су возачи возили под дејством алкохола - рекао је наш извор.

Форензички патолог, доктор Дражен Дамјањук из Просектуре Требиње је потврдио да ће испитивање обављено у понедјељак, те да ће радити само спољни преглед лешева, а то подразумијева и налаз крви.

У овом се случају неће утврђивати ни кривица јер су оба возача смртно страдала, па нема потребе ни за додатним вјештачењима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана