Бањалука: У кафићу 54 малољетника конзумирала алкохол

Srna
Бањалука: У кафићу 54 малољетника конзумирала алкохол

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција затекла је 54 малољетна лица како конзумирају алкохолна пића током рације у једном угоститељском објекту.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да су издата четири прекршајна налога због почињеног прекршаја послуживања алкохола, и то власнику угоститељског објекта и конобарима који су послуживали алкохолна пића малољетним лицима.

У саопштењу се наводи да слиједи обавјештавање инспекцијских органа ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности, а у складу са Уредбом о забрани продаје и употребе алкохолних пића на јавним мјестима лицима млађим од 18 године.

Оперативно-тактичка радња "рација" извршена је током викенда у шест угоститељских објекта у Бањалуци.

Припадници Полицијске управе Бањалука током викенда успјешно су извршили обезбјеђења јавних окупљања на којима није било евидентираних нарушавања јавног реда и мира и извршење кривичних дјела, наводи се у саопштењу и додаје да је током викенда слободе лишено 27 лица због почињених кривичних дјела и прекршаја.

Полиција је предузела и низ других мјера и радњи у којима су санкционисана лица због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру Републике Српске и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и у наредном периоду наставиће се са сличним активностима с циљем заштите грађана и њихове имовине и превенције инкриминисаних радњи, истиче се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана