Бањалучки суд прихватио признање кривице С. М. из Шипова: Пристала на седам година робије због подвођења унуке

Небојша Томашевић
Бањалучки суд прихватио признање кривице С. М. из Шипова: Пристала на седам година робије због подвођења унуке

БАЊАЛУКА - Споразум о признању кривице којим је С. М. (64) из Шипова пристала да буде осуђена на седам година затвора због подвођења једанаестогодишње унуке прихватио је Окружни суд у Бањалуци, потврђено је "Гласу Српске".

Оптужена С. М. се практично нагодила са бањалучким Окружним тужилаштвом, које ју терети за помагање у кривичном дјелу обљуба дјетета млађег од 15 година и породично насиље.

Она је унуку подводила Сими Савичићу (54) из Шипова, који је дјевојчицу обљубио. Он је прије шест дана у бањалучком Окружном суду осуђен на 12 година затвора због тог кривичног дјела. Пресуди је, такође, претходио споразум о признању кривице. Након изрицања пресуде Савичићу је продужен притвор у којем се налази од 11. септембра прошле године. У изречену казну по правоснажности биће му урачунато вријеме које је већ провео иза решетака.

Због заштите жртве цијели случај је био затворен за јавност, као и изрицање пресуде оптуженом Савичићу.

Овај шокантни случај открила је полиција из Шипова почетком септембра прошле године, након пријаве да старица С. М. све чешће води унуку код Савичића, који је полицији добро познат по сукобу с законом.

- Све су полицији пријавили познаници који су почели виђати дјевојчицу у аутомобилу са Савичићем. Било им је јако сумњиво што бака води дијете са собом када се састаје са поменутим човјеком, који био и у затвору. Он је, иначе, познат и по томе што воли да буде у друштву дјевојака млађих и по 30 година од њега - казао је раније извор близак истрази.

Полиција је одмах након ових пријава покренула истрагу и у стану затекла поменутог мушкарца, дјевојчицу и бабу. Тада су Савичић и С. М. одмах ухапшени и притворени, а истражиоци су се, како сазнајемо, шокирали оним што су затекли и видјели у стану.

Савичић има дебео досије и полицији је познат по чињењу разних кривичних дјела. Привођен је и осуђиван због туча и насилничког понашања, а повезиван је и са наркотицима.

Живот

Жртва обљубе једанаестогодишња дјевојчица је у посљедње вријеме најчешће боравила са баком у једном поприлично удаљеном селу на подручју Шипова, након што јој се мајка, која ју је ванбрачно стекла, преудала. Њихови познаници су испричали да су бака и унука живјеле повремено у једном граду као подстанари, а имале су и породичну кућу на селу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана