За девет мјесеци на подручју Мркоњић Града евидентирано једно тешко убиство

Срна
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД - На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град за девет мјесеци ове године евидентирано је једно тешко убиство, а починилац је ухапшен, рекао је на данашњој конференцији за новинаре начелник ове управе Милан Милекић.

Он је навео да у овом периоду није било евидентираних других тежих кривичних дјела, нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана, те да се стање безбједности може оцијенити задовољавајућим. Према његовим ријечима, за девет мјесеци евидентирана су 32 мигранта, што је мање за 86,1 одсто него у истом периоду прошле године.

"Евидентирано је једно кривично дјело кријумчарење лица, гдје је против два лица надлежном тужилаштву поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу", рекао је Милекић. Начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић констатовао је да је у посматраном периоду евидентирано 112 кривичних дјела, што је мање за 18 кривичних дјела или 13,8 одсто у односу на исти период прошле године.

"Од укупног броја кривичних дјела, 104 су из области општег криминалитета, једно из области привредног криминалитетета, два из области злоупотребе опојних дрога и пет против безбједности јавног саобраћаја", рекао је Томић и додао да је коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела 93 одсто, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 87,1 одсто. Начелник Одјељења полиције Горан Рољић рекао је да је за девет мјесеци било 125 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је мање за 91 или 42,1 одсто у односу на упоредни период.

"Приликом нарушавања јавног реда и мира десила су се 152 прекршаја, а то је мање за 95 прекршаја или 38,5 одсто", навео је Рољић. Он је рекао да се за девет мјесеци десило 155 саобраћајних незгода, што је више за пет незгода у односу на упоредни период. "Десило се 47 саобраћајних незгода са настрадалим лицима и оне су у порасту за 30,6 одсто.

У саобраћајним незгодама су четири лица погинула, што је мање за 20 одсто у односу на прошлу годину, док је 14 лица теже повријеђено, што је у порасту за 180 одсто, а 68 лица задобило је лакше повреде", навео је Рољић.

Он је додао да је за девет мјесеци ове године из саобраћаја искљученао 1.160 возача, што је више за 101,9 одсто, од којих највише због вожње под утицајем алкохола, њих 1.068 возача или 92,06 одсто од укупног броја искључених возача. Рољић је навео да су из саобраћаја искључена 422 возила, што је више за 42,6 одсто у односу на упоредни период.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана