Za devet mjeseci na području Mrkonjić Grada evidentirano jedno teško ubistvo

Srna
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD - Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad za devet mjeseci ove godine evidentirano je jedno teško ubistvo, a počinilac je uhapšen, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik ove uprave Milan Milekić.

On je naveo da u ovom periodu nije bilo evidentiranih drugih težih krivičnih djela, niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana, te da se stanje bezbjednosti može ocijeniti zadovoljavajućim. Prema njegovim riječima, za devet mjeseci evidentirana su 32 migranta, što je manje za 86,1 odsto nego u istom periodu prošle godine.

"Evidentirano je jedno krivično djelo krijumčarenje lica, gdje je protiv dva lica nadležnom tužilaštvu podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", rekao je Milekić. Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić konstatovao je da je u posmatranom periodu evidentirano 112 krivičnih djela, što je manje za 18 krivičnih djela ili 13,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Od ukupnog broja krivičnih djela, 104 su iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedno iz oblasti privrednog kriminaliteteta, dva iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i pet protiv bezbjednosti javnog saobraćaja", rekao je Tomić i dodao da je koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela 93 odsto, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 87,1 odsto. Načelnik Odjeljenja policije Goran Roljić rekao je da je za devet mjeseci bilo 125 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je manje za 91 ili 42,1 odsto u odnosu na uporedni period.

"Prilikom narušavanja javnog reda i mira desila su se 152 prekršaja, a to je manje za 95 prekršaja ili 38,5 odsto", naveo je Roljić. On je rekao da se za devet mjeseci desilo 155 saobraćajnih nezgoda, što je više za pet nezgoda u odnosu na uporedni period. "Desilo se 47 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima i one su u porastu za 30,6 odsto.

U saobraćajnim nezgodama su četiri lica poginula, što je manje za 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok je 14 lica teže povrijeđeno, što je u porastu za 180 odsto, a 68 lica zadobilo je lakše povrede", naveo je Roljić.

On je dodao da je za devet mjeseci ove godine iz saobraćaja isključenao 1.160 vozača, što je više za 101,9 odsto, od kojih najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola, njih 1.068 vozača ili 92,06 odsto od ukupnog broja isključenih vozača. Roljić je naveo da su iz saobraćaja isključena 422 vozila, što je više za 42,6 odsto u odnosu na uporedni period.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana