“Велики брат” стиже на тргове, раскрснице и у паркове

Срна
“Велики брат” стиже на тргове, раскрснице и у паркове

Бањалука - Почетак реализације пројекта система видео-надзора града Бањалука могао би се очекивати до краја ове године, а приоритетне локације биће тргови, паркови, објекти од државног значаја, приступне саобраћајнице, мостови и веће раскрснице, речено је у Министарству унутрашњих послова РС.

- У реализацију система може се кренути након спроведене процедуре јавне набавке, коју је потребно припремити и провести по закључку Владе РС. Према процјени, почетак реализације пројекта могао би се очекивати до краја 2018. године - наводе из МУП-а Српске.

Локације на којима ће бити инсталирани видео-надзори на подручју Града Бањалука биће одређене на основу стања јавног реда и мира, проблематике криминалитета и безбједности саобраћаја. Набавка опреме за видео-надзор приоритетних локација у Бањалуци, како истичу у МУП-у, обављаће се у првој фази реализације пројекта за коју је планирано пола милиона марака из буџета Владе РС.
Из МУП-а наводе да постоји спремност града Бањалука да у наредним годинама планира новац за суфинансирање овог пројекта, на основу захтјева који буду дефинисани елаборатом. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана