Ватрометом изнад Херцеговачке Грачанице отворени 24. Сусрети младих Републике Српске у Требињу

Б.И.
Foto: Бранко Иванишевић

ТРЕБИЊЕ - Спектакуларним ватрометом изнад Херцеговачке Грачанице у Требињу, свечано су отворени 24. Сусрети младих Републике Српске.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић  прогласила је сусрете младих отвореним и обратила се учесницима.

- Посебно ми је драго што ћете током сусрета имати прилику и директно да се упознате са кампањом “Буди другачији, блокирај хејт”- коју су према ријечима министарке подржале многе организације и познате личности, спортисти, инфуленсери и бројни други.

- Јако је важно вратити културу дијалога у јавни простор и смањити говор мржње и насиље којем смо сви изложени у виртуелном  свијету и на друштвеним мрежама посебну ви млади људи, али и остали грађани- нагласила је Давидовић.

Требиње је након двије године поново “престоница младих” а градоначелник овог града, Мирко Ћурић пожелио је добродошлицу  учесницима.

- Вјерујемо да ћемо и овог пута бити добри домаћини и да ће ови сусрети изњедрити нова и трајна пријатељства и да ћете Требиње памтити по гостопримству- казао је Ћурић

Највећа републичка омладинска манифестација у Српској током пет дана окупиће  преко 150 младих из различитих крајева Српске уз госте из региона.

Организатор ове манифестације је Омладински савјет Републике Српске чији је предсједник Младен Пјевчевић пожелио добродошлицу свим учесницима и захвалио се свима који су помогли у организацији овог догађаја.

- Наредних пет дана се дружимо у Требињу, осмишљавамо нове пројекте и нове идеје како бисмо заједно допринијели развоју како наших локалних заједница тако и наше Републике Српске- рекао је Пјевчевић.

Једна од овогодишњих учесница сусрета младих је и Валетина Грујичић из Приједора.

-Први пут сам  на сусретима и јако  ми је драго што ћу упознати нове људе и стећи нова познанства- нагласила је Грујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана