Vatrometom iznad Hercegovačke Gračanice otvoreni 24. Susreti mladih Republike Srpske u Trebinju

B.I.
Foto: Branko Ivanišević

TREBINjE - Spektakularnim vatrometom iznad Hercegovačke Gračanice u Trebinju, svečano su otvoreni 24. Susreti mladih Republike Srpske.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović  proglasila je susrete mladih otvorenim i obratila se učesnicima.

- Posebno mi je drago što ćete tokom susreta imati priliku i direktno da se upoznate sa kampanjom “Budi drugačiji, blokiraj hejt”- koju su prema riječima ministarke podržale mnoge organizacije i poznate ličnosti, sportisti, infulenseri i brojni drugi.

- Jako je važno vratiti kulturu dijaloga u javni prostor i smanjiti govor mržnje i nasilje kojem smo svi izloženi u virtuelnom  svijetu i na društvenim mrežama posebnu vi mladi ljudi, ali i ostali građani- naglasila je Davidović.

Trebinje je nakon dvije godine ponovo “prestonica mladih” a gradonačelnik ovog grada, Mirko Ćurić poželio je dobrodošlicu  učesnicima.

- Vjerujemo da ćemo i ovog puta biti dobri domaćini i da će ovi susreti iznjedriti nova i trajna prijateljstva i da ćete Trebinje pamtiti po gostoprimstvu- kazao je Ćurić

Najveća republička omladinska manifestacija u Srpskoj tokom pet dana okupiće  preko 150 mladih iz različitih krajeva Srpske uz goste iz regiona.

Organizator ove manifestacije je Omladinski savjet Republike Srpske čiji je predsjednik Mladen Pjevčević poželio dobrodošlicu svim učesnicima i zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji ovog događaja.

- Narednih pet dana se družimo u Trebinju, osmišljavamo nove projekte i nove ideje kako bismo zajedno doprinijeli razvoju kako naših lokalnih zajednica tako i naše Republike Srpske- rekao je Pjevčević.

Jedna od ovogodišnjih učesnica susreta mladih je i Valetina Grujičić iz Prijedora.

-Prvi put sam  na susretima i jako  mi je drago što ću upoznati nove ljude i steći nova poznanstva- naglasila je Grujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana