Ватрогасној јединици Челинац уручено ново возило

Срна
Ватрогасној јединици Челинац уручено ново возило

ЧЕЛИНАЦ - У Челинцу је данас уприличена примопредаја новог ватрогасног возила, вриједног 285.000 КМ.

Ватрогасни савез Републике Српске је за ову намјену издвојио 190.000 КМ, а општина Челинац нешто више од 95.000 КМ из средстава намијењених за финансирање заштите од пожара.

Старјешина Ватрогасне јединице Братислав Гаврић рекао је новинарима да ће ново возило помоћи ватрогасцима да реагују брже и ефикасније, те да ће на тај начин бити значајно побољшана противпожарна заштита на подручју општине Челинац.

“Захвални смо Ватрогасном савезу Републике Српске и општини Челинац за ову донацију, а колико нам она значи најбоље говори податак да је задње возило набављено прије 40 година”, нагласио је Гаврић и додао да су у протеклих 15 година извршили 1.053 ватрогасне интервенције.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић истакао је да је ријеч о модерном специјализованом возилу са комплетном опремом, које ће бити кориштено приликом техничких интервенција као што су саобраћајне несреће и елементарне непогоде.

“Ово возило има продужену кабину за седам људи и резервоар запремине 1.500 литара. Посједује и такозвану пјену за гашење пожара, а захваљујући погону на четири точка и приступ тешко приступачним објектима”, поручио је Зељковић.

Секретар Ватрогасног савеза Републике Српске Слободан Јотић рекао је да је набавка новог ватрогасног возила урађена у складу са планом опремања ватрогасних јединица Републике Српске, који на овај начин препознаје потребе локалних заједница.

Ватрогасну јединицу у Челинцу чини пет професионалних ватрогасаца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана