Vatrogasnoj jedinici Čelinac uručeno novo vozilo

Srna
Vatrogasnoj jedinici Čelinac uručeno novo vozilo

ČELINAC - U Čelincu je danas upriličena primopredaja novog vatrogasnog vozila, vrijednog 285.000 KM.

Vatrogasni savez Republike Srpske je za ovu namjenu izdvojio 190.000 KM, a opština Čelinac nešto više od 95.000 KM iz sredstava namijenjenih za finansiranje zaštite od požara.

Starješina Vatrogasne jedinice Bratislav Gavrić rekao je novinarima da će novo vozilo pomoći vatrogascima da reaguju brže i efikasnije, te da će na taj način biti značajno poboljšana protivpožarna zaštita na području opštine Čelinac.

“Zahvalni smo Vatrogasnom savezu Republike Srpske i opštini Čelinac za ovu donaciju, a koliko nam ona znači najbolje govori podatak da je zadnje vozilo nabavljeno prije 40 godina”, naglasio je Gavrić i dodao da su u proteklih 15 godina izvršili 1.053 vatrogasne intervencije.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković istakao je da je riječ o modernom specijalizovanom vozilu sa kompletnom opremom, koje će biti korišteno prilikom tehničkih intervencija kao što su saobraćajne nesreće i elementarne nepogode.

“Ovo vozilo ima produženu kabinu za sedam ljudi i rezervoar zapremine 1.500 litara. Posjeduje i takozvanu pjenu za gašenje požara, a zahvaljujući pogonu na četiri točka i pristup teško pristupačnim objektima”, poručio je Zeljković.

Sekretar Vatrogasnog saveza Republike Srpske Slobodan Jotić rekao je da je nabavka novog vatrogasnog vozila urađena u skladu sa planom opremanja vatrogasnih jedinica Republike Srpske, koji na ovaj način prepoznaje potrebe lokalnih zajednica.

Vatrogasnu jedinicu u Čelincu čini pet profesionalnih vatrogasaca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana