Уручене "Поносне картице" за 50 породица

СРНА
Уручене "Поносне картице" за 50 породица

ГРАДИШКА - У Градишци су данас родитељима са троје и више дјеце подијељене прве "Поносне картице Републике Српске", уз које ће моћи да остваре попусте на робе и услуге код привредних друштава која су дио пројекта "Пријатељи породице".

"Поносне картице Републике Српске" уручене су првој групи од 50 родитеља са четворо и више дјеце који ће моћи да остваре попусте приликом плаћања роба и услуга захваљујући недавно потписаном yговору о реализацији пројекта "Пријатељи породице", између Градске управе Градишка и Фондације за породицу.

Уговор је потписан прије двадесетак дана, а родитељи који су постали власници "Поносних картица" у Градишци ће моћи да оставре попусте у више од 10 привредних друштава који су дио пројекта "Пријетељи породице".

Змјеник градоначелника Градишке Драгана Илић нада се да ће бити доста више привредних друштава који ће се одлучити да постану дио пројекта и омогуће попусте за плаћање њихових услуга или роба које нуде на тржишту, додајући да ће "Поносне картице" добити сви родитељи који се пријаве на шалтеру Градске управе.

"Ово је прва група родитења који су добили поносне картице. Јавни позив је отворен и сви родитељи са троје и више дјеце се могу пријавити и веома брзо ће добити своје `Поносне картице`", додала је Илићева.

Предсједник Фондације за породицу Драган Дакић ракао је да је одзив породица у Градишци које желе да постану власници "Поносних картица" веома добар, те да је након потписивања уговора доста градишких привредних друштава показало интересовање да буду дио пројекта.

Он је подсјетио да власници "Поносних картица" остварују попусте у Републици Српској, а од 1. јануара наредне године и у Србији.

"Корисници `Поносних картица` могу да се информишу о томе гдје остварују попусте и путем андроид апликације, на којој и сви привредници који су укључени у пројекат имају право на израду бесплатне интернет продавнице", истакао је Дакић.

Дакић је позвао све власнике "Поносних картица" да на својим мобилним телефонима или другим андроид уређајима инсталирају апликацију под називом "За породицу" и детаљније се информишу о попустима и привредним друштвима код којих могу да их остваре.

Он је прецизирао да су попусти на робе и услуге у просјеку 20 одсто, а минимално пет одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана