Uručene "Ponosne kartice" za 50 porodica

SRNA
Uručene "Ponosne kartice" za 50 porodica

GRADIŠKA - U Gradišci su danas roditeljima sa troje i više djece podijeljene prve "Ponosne kartice Republike Srpske", uz koje će moći da ostvare popuste na robe i usluge kod privrednih društava koja su dio projekta "Prijatelji porodice".

"Ponosne kartice Republike Srpske" uručene su prvoj grupi od 50 roditelja sa četvoro i više djece koji će moći da ostvare popuste prilikom plaćanja roba i usluga zahvaljujući nedavno potpisanom ygovoru o realizaciji projekta "Prijatelji porodice", između Gradske uprave Gradiška i Fondacije za porodicu.

Ugovor je potpisan prije dvadesetak dana, a roditelji koji su postali vlasnici "Ponosnih kartica" u Gradišci će moći da ostavre popuste u više od 10 privrednih društava koji su dio projekta "Prijetelji porodice".

Zmjenik gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić nada se da će biti dosta više privrednih društava koji će se odlučiti da postanu dio projekta i omoguće popuste za plaćanje njihovih usluga ili roba koje nude na tržištu, dodajući da će "Ponosne kartice" dobiti svi roditelji koji se prijave na šalteru Gradske uprave.

"Ovo je prva grupa roditenja koji su dobili ponosne kartice. Javni poziv je otvoren i svi roditelji sa troje i više djece se mogu prijaviti i veoma brzo će dobiti svoje `Ponosne kartice`", dodala je Ilićeva.

Predsjednik Fondacije za porodicu Dragan Dakić rakao je da je odziv porodica u Gradišci koje žele da postanu vlasnici "Ponosnih kartica" veoma dobar, te da je nakon potpisivanja ugovora dosta gradiških privrednih društava pokazalo interesovanje da budu dio projekta.

On je podsjetio da vlasnici "Ponosnih kartica" ostvaruju popuste u Republici Srpskoj, a od 1. januara naredne godine i u Srbiji.

"Korisnici `Ponosnih kartica` mogu da se informišu o tome gdje ostvaruju popuste i putem android aplikacije, na kojoj i svi privrednici koji su uključeni u projekat imaju pravo na izradu besplatne internet prodavnice", istakao je Dakić.

Dakić je pozvao sve vlasnike "Ponosnih kartica" da na svojim mobilnim telefonima ili drugim android uređajima instaliraju aplikaciju pod nazivom "Za porodicu" i detaljnije se informišu o popustima i privrednim društvima kod kojih mogu da ih ostvare.

On je precizirao da su popusti na robe i usluge u prosjeku 20 odsto, a minimalno pet odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana