Уручена опрема Дому здравља у Дрвару

Срна
Уручена опрема Дому здравља у Дрвару

ДРВАР- Општина Дрвар донирала је Дому здравља опрему намијењену за рад са пацијентима који су заражени вирусом корона, рекла је Срни начелник општине Дрвар Душица Рунић.

"Радницима Дома здравља уручено је 250 заштитних одијела, пакет визира, одређена количина 95 постотног алкохола за дезинфекцију и материјал за дезинфекцију руку и површина", прецизирала је Рунићева.

Према њеним ријечима, донаторска средства обезбијеђена су ангажманом радника Службе за цивилну заштиту општине Дрвар.

"Општина Дрвар ће и у будуће настојати да обезбјеђује новчана и материјална средства ради подршке Дому здравља Дрвар", каже Рунићева.

Она је истакла да су при крају радови на реконструкцији Службе хитне помоћи, за шта је Влада Србије обезбиједила 200.000 евра, и да се чека још испорука опреме.

Озбиљност ситуације у којој се друштво затекло усљед ширења заразе вирусом корона захтијева и висок ниво одговорности свих институција, додала је Рунићева.

"Наши здравствени радници добро су организовани у овим ванредним условима и ванљудским напорима се труде да услуже сваког пацијента", навела је Рунићева.

Она је апеловала да се грађани Дрвара придржавају свих мјера и епидемилошких препорука како би се смањило ширење вируса корона.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана