Uručena oprema Domu zdravlja u Drvaru

Srna
Uručena oprema Domu zdravlja u Drvaru

DRVAR- Opština Drvar donirala je Domu zdravlja opremu namijenjenu za rad sa pacijentima koji su zaraženi virusom korona, rekla je Srni načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

"Radnicima Doma zdravlja uručeno je 250 zaštitnih odijela, paket vizira, određena količina 95 postotnog alkohola za dezinfekciju i materijal za dezinfekciju ruku i površina", precizirala je Runićeva.

Prema njenim riječima, donatorska sredstva obezbijeđena su angažmanom radnika Službe za civilnu zaštitu opštine Drvar.

"Opština Drvar će i u buduće nastojati da obezbjeđuje novčana i materijalna sredstva radi podrške Domu zdravlja Drvar", kaže Runićeva.

Ona je istakla da su pri kraju radovi na rekonstrukciji Službe hitne pomoći, za šta je Vlada Srbije obezbijedila 200.000 evra, i da se čeka još isporuka opreme.

Ozbiljnost situacije u kojoj se društvo zateklo usljed širenja zaraze virusom korona zahtijeva i visok nivo odgovornosti svih institucija, dodala je Runićeva.

"Naši zdravstveni radnici dobro su organizovani u ovim vanrednim uslovima i vanljudskim naporima se trude da usluže svakog pacijenta", navela je Runićeva.

Ona je apelovala da se građani Drvara pridržavaju svih mjera i epidemiloških preporuka kako bi se smanjilo širenje virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana