Ученицима у Српској дозвољене прославе матуре и екскурзије

ГС
Ученицима у Српској дозвољене прославе матуре и екскурзије

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске саопштило је да је обавијестило све основне и средње школе у Српској да у наредном периоду могу да планирају све активности које се односе на организацију школе у природи, излета, екскурзија те прослава матурских вечери, а на основу мишљења Института за јавно здравство Републике Српске.

-Овакво мишљење Института засновано је на тренутно побољшаној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, уз напомену да је приликом организације ових активности потребно примјењивати све препоручене хигијенско-епидемиолошке мјере, ради смањивања могућности заражавања ученика и наставног особља приликом њихове реализације - навели су из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Уједно, како су додали, школе требају да имају план и утврђене мјере које је потребно предузети у случају да се код ученика или наставника утврди присуство вируса корона током реализације ових активности.

-Из Института за јавно здравство РС напомињу да уколико би дошло до погоршања епидемиолошке ситуације у наредним мјесецима, током реализације наведених активности,  могуће је поновно разматрати ризик њихове реализације. Министарство просвјете и културе Републике Српске такође је обавијестило установе културе Републике Српске да, према мишљењу Института, могу организовати програмске активности уз пуни капацитет публике, а уз придржавање осталих хигијенско-епидемиолошких мјера - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана