У акцији добровољног давања крви на Палама прикупљене 44 дозе

Срна
Foto: Срна

ПАЛЕ- У акцији добровољног давања крви на Палама данас су прикупљене 44 дозе ове драгоцјене течности. Акцију је организовала Општинска организација Црвеног крста Пале у сарадњи са Службом за трансфузију Болнице "Србија" Источно Сарајево.

Секретар општинског Црвеног крста Јелена Петровић рекла је новинарима да се за акцију пријавио 51 грађанин, додавши да су због заштитних мјера од вируса корона вратили један број заинтересованих за давање крви, али ће их позвати на сљедећу акцију.

Она је истакла да је ово трећа акција прикупљања крви ове године, те да сваке године њихова организација прикупи око 220 доза драгоцјене течности.

Шеф Службе за трансфузију Болнице "Србија" Јелена Стојановић Лукић захвалила је општинском Црвеном крсту на организовању ове акције, с обзиром да је драстично смањен број давалаца.

"Из тог разлога сваке седмице организујемо акцију. Црвени крст Пале је наша велика подршка јер најмање два пута годишње организују добровољно давање крви. Пацијент може све друго сачекати, али крв не може", рекла је Лукићева.

Она је додала да су у јануару и августу увијек неопходне појачане резерве крви, с обзиром на велики број туриста, па је и потреба за залихама крви тада много већа.

Момчило Брчкало данас је даровао крв 16. пут, те позвао све суграђане који испуњавају услове да се пријаве и покажу хуманост.

Милада Пољаковић, која је данас први пут даровала крв, рекла је да је дошла на наговор колегинице која је дугогодишњи добровољни давалац.

"Подстакла ме на то да се придружим групи хуманиста. Осјећај је диван и препоручила бих свима који су у могућности да дају крв", рекла је Пољаковићева.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица захвалио је општинском Црвеном крсту на организовању овакве акције у ризичном периоду, истакавши да је данашња акција само још један доказ да ова организација оправдава своје постојање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана