Требињски љекари иду на едукацију у Бањалуку

Срна
Требињски љекари иду на едукацију у Бањалуку

ТРЕБИЊЕ - Шест младих љекара из Требиња отићи ће у Бањалуку на едукацију за кисеоничку терапију, изјавио је данас у овом граду представник Министарства здравља и социјалне заштире Републике Српске Милан Латиновић.

С циљем сагледаваља епидемиолошке ситуације и припрема за зимски талас вируса корона представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Универзитетског клиничког центра Репупублике Српске и бањалучког Дома здравља обишли су требињску Болницу и Дом здравља те разговарали са представницима здравствених установа у Херцеговини.

Латиновић је рекао новинарима да подршка херцеговачком здравству неће изостати и потврдио да је договорено да шест младих љекара буде упућено у Бањалуку на екукацију.

“У наредном периоду ми желимо подржати сваку нашу болницу у додатној опреми када је у питању кисеоничка терапија, а с друге стране желимо подржати сваку нашу болницу када је у питању додатна едукација здравствених радника”, каже Латиновић.

Специјалиста пулмолог и интензивиста Пеђа Ковачевић из Бањалуке каже да су неопходне три карике - простор, опрема и кадар.

“И даље смо отворени за колеге из Требиња и даћемо врло јаку подршку у том циљу, ојачаћемо њихов кадар, стојимо отворени да је могуће што више и јаче да младе љекаре оспособимо за оне оне најтеже, односно критичне пацијенте”, каже Ковачевић.

Помоћник директора требињске Болнице за медицинска питања Станко Буха казао је да у овој установи има мјеста за пацијенте којима треба хоспитализација.

“Данас је слична ситуација као задња два три дана што се тиче лежећих пацијената болесних од короне. Данас има 95 пацијената”, нагласио је Буха.

Директор Дома здравља у Требињу Бранка Драшковић истакла је да су запослени у овој установи преморени и да дају свој максимум.

“У задња два три дана имам утисак да јењава да је мало лакше али сада у породичној медицини од почетка пандемије први пут имамо двоје позитивних”, рекла је она.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана