Траже смјену ректора Универзитетa у Источном Сарајеву, а не знају да ли је крив

Д. К.
Траже смјену ректора Универзитетa у Источном Сарајеву, а не знају да ли је крив

Источно Сарајево - Унија студената РС затражила је од Сената Универзитета у Источном Сарајеву смјену ректора Радослава Грујића због, како су навели, катастрофално лоших резултата уписа на факултете тог универзитета.

Овај упис би, како тврде студенти, неминовно у будућности могао довести до урушавања, а на крају и до гашења те образовне установе. Из Уније студената посебно апелују и да министар просвјете и културе РС Дане Малешевић реагује на новонасталу ситуацију. У саопштењу које је потписао предсједник Уније Милан Милишић истакнуто је да ће у идућем периоду предузети низ активности на преиспитивању одговорности. Међутим, Милишић јуче није знао тачно да одговори колико је укупно студената ове године мање уписано у односу на претходне године.

- Мислим да је то негдје око 20 одсто лошији упис него лани - каже Милишић.

Ни на питање да ли сматра да су млади радије одабрали приватне факултете или је генерално мање свршених средњошколаца у РС, Милишић није имао податке.

- Нисам ја компетентан да о томе говорим. Унија ће се у идућем периоду томе посветити. Урадићемо један вид анкете и шта се могло предузети, јер нама су најбитнији студенти - казао је Милишић.

Грујић јуче није могао да коментарише овај захтјев студената за његову смјену, јер је на службеном путу. Јавио нам се СМС поруком и поручио да тек у понедјељак може да нам изнесе свој став о цијелој овој ситуацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана