Тиквеша: Град Бијељина ће обезбиједити помоћ за треће и четврто дијете

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Град Бијељина обезбиједиће једнократну помоћ од 300 КМ за свако треће и четврто новорођенче у породици, најавила је покретач ове иницијативе за подстицање наталитета Ана Тиквеша, која је кандидат за одборника Странке демократске Српске (СДС) Семберија.

Тиквеша је оснивач Удружења грађана "Мама М" које се бави промоцијом здравог начина живота трудница и омладине и организује Школу за труднице и Школу родитељства у Бијељини, које је до сада похађало више од 500 суграђана.

"Одлука о једнократној помоћи за треће и четврто новорођенче је искорак за будућу пронаталитетну политику јер породица је основна ћелија друштва, а Бијељина је кренула у борбу за што више рађања", рекла је Тиквеша на конференцији за новинаре СДС Семберија у Бијељини.

Предсједник странке Мићо Мићић оцијенио је да "СДС Семберија има најбољу листу за локалне изборе", као и да су жене које си међу кандидатима "професионално остварене и привржене породици".

"Опредијељени смо за реализацију свих мјера које могу да допринесу повећању броја новорођене дјеце", истакао је он.

Мићић је додао да Градска управа Бијељине финансира четврти покушај вантјелесне оплодње, да је у претходних 10 година у граду отворено пет обданишта, те да се води рачуна и о материјално угроженој дјеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана