Tikveša: Grad Bijeljina će obezbijediti pomoć za treće i četvrto dijete

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Grad Bijeljina obezbijediće jednokratnu pomoć od 300 KM za svako treće i četvrto novorođenče u porodici, najavila je pokretač ove inicijative za podsticanje nataliteta Ana Tikveša, koja je kandidat za odbornika Stranke demokratske Srpske (SDS) Semberija.

Tikveša je osnivač Udruženja građana "Mama M" koje se bavi promocijom zdravog načina života trudnica i omladine i organizuje Školu za trudnice i Školu roditeljstva u Bijeljini, koje je do sada pohađalo više od 500 sugrađana.

"Odluka o jednokratnoj pomoći za treće i četvrto novorođenče je iskorak za buduću pronatalitetnu politiku jer porodica je osnovna ćelija društva, a Bijeljina je krenula u borbu za što više rađanja", rekla je Tikveša na konferenciji za novinare SDS Semberija u Bijeljini.

Predsjednik stranke Mićo Mićić ocijenio je da "SDS Semberija ima najbolju listu za lokalne izbore", kao i da su žene koje si među kandidatima "profesionalno ostvarene i privržene porodici".

"Opredijeljeni smo za realizaciju svih mjera koje mogu da doprinesu povećanju broja novorođene djece", istakao je on.

Mićić je dodao da Gradska uprava Bijeljine finansira četvrti pokušaj vantjelesne oplodnje, da je u prethodnih 10 godina u gradu otvoreno pet obdaništa, te da se vodi računa i o materijalno ugroženoj djeci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana