Сутра облачно са кишом, снијег на планинама

Срна
Сутра облачно са кишом, снијег на планинама

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће провладавати облачно вријеме са кишом у појединим крајевима, док ће сусњежица и снијег падати на планинама.

Ујутро ће бити умјерено до претежно облачно и углавном суво вријеме са маглом по котлинама и ријечним долинама. Током дана на сјевероистоку и сјеверу очекује се киша, која ће се проширити и на источне крајеве, док ће у вишим предјелима прећи у сусњежицу и снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб југозападни вјетар, а у Херцеговини слаб до умјерен сјеверних смјерова. Јутарња температура ваздуха од минус два до четири, у планинама око минус шест степени, а највиша дневна од три до девет, на југу око 11, а у планинама око два степена.

Слабе падавине најављене су за наредне дане. Киша и сусњежица падаће на сјеверу и сјевероистоку, а биће и мало хладније. У новогодишњој ноћи могућа је сусњежица или слаб снијег, углавном у сјеверним, централним и источним предјелима, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у Херцеговини, Крајини, на западу и на југозападу преовладава сунчано вријеме, а у осталим крајевима претежно облачно са маглом која се задржала по котлинама. На Бјелашници је у 13.00 часова измјерено минус осам степени, у Приједору минус један, на Хан Пијеску и на Чемерну нула, на Сокоцу, у Калиновику, Рудом и Сарајеву један степен, у Фочи, Вишеграду, Ново Граду, Бугојну и на Иван Седлу два, у Гацку, Српцу и Бихаћу четири, у Невесињу, Сребреници и Санском Мосту пет, а у Добоју, Зворнику и Тузли шест степени.

У Бањалуци, Бијељини, Мркоњић Граду, Градачцу и Ливну данас је у 13.00 часова измјерено седам степени, у Брчком осам, у Билећи 10, у Требињу и Мостару 12, у Широком Бријегу 13 и у Неуму 14 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана