Споразум о донацији у вриједности 110.000 КМ за 11 повратника

Срна
Споразум о донацији у вриједности 110.000 КМ за 11 повратника

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је данас потписан споразум о донацији око 110.000 КМ у грађевинском материјалу федералног министарства за избјегла и расељена лица за 11 повратничких породица у Републику Српску.

Споразум су потписали градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, министар за избјегла и расељена лица Федерације БиХ (ФБиХ) Един Рамић, представник града Градишка, те начелници Прњавора Дарко Томаш, Кнежева Горан Боројевић и Котор Вароша Зденко Сакан.

Рамић је рекао да је потписан споразум за 11 индивидуалних корисника донације грађевинског материјала за обнову стамбених објеката, од којих је пет из Котор Вароша, по два из Бањалуке и Прњавора, те по један из Градишке и Кнежева.

Он је навео да ће повратници добити грађевински материјал, а федерално Министарство за избјегла и расељена лица касније ће им помоћи да уграде овај материјал.

Рамић је додао да је начелником Котор Вароша Зденком Саканом потписао уговоре у вези са изградњом одређених инфраструктурних пројеката у вриједности око 175.000 КМ.

Радојичић је након потписивања споразума рекао новинарима да су ову донацију добила два повратника из Бањалуке, изражавајући захвалност федералном Министарству за донацију, јер је на овај начин помогло да неки од суграђана остваре нормалније услове за живот.

Он је истакао да Бањалука има добру сарадњу са Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције са којима је реализовала неке од оваквих пројеката.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш захвалио је федералном министру, истичући да је ова донација за два корисника из Прњавора веома значајна.

“Ово није једини пројекат који је реализован са федералним Министарством за расељена лица и избјеглице. Прошле године смо реализовали велики инфраструктурни пројекат у мјесној заједници Мравица у вриједности већој од 200.000 КМ, у чему је федерално Министарство учествовало са више од 60 одсто средстава, а остатак су обезбиједили корисници и општина Прњавор”, рекао је Томаш.

Томаш је додао да је у овој години потписан пројекат за реализацију једног путног правца у мјесној заједници Бабановци.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана