Sporazum o donaciji u vrijednosti 110.000 KM za 11 povratnika

Srna
Sporazum o donaciji u vrijednosti 110.000 KM za 11 povratnika

BANjALUKA - U Banjaluci je danas potpisan sporazum o donaciji oko 110.000 KM u građevinskom materijalu federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica za 11 povratničkih porodica u Republiku Srpsku.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, ministar za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH (FBiH) Edin Ramić, predstavnik grada Gradiška, te načelnici Prnjavora Darko Tomaš, Kneževa Goran Borojević i Kotor Varoša Zdenko Sakan.

Ramić je rekao da je potpisan sporazum za 11 individualnih korisnika donacije građevinskog materijala za obnovu stambenih objekata, od kojih je pet iz Kotor Varoša, po dva iz Banjaluke i Prnjavora, te po jedan iz Gradiške i Kneževa.

On je naveo da će povratnici dobiti građevinski materijal, a federalno Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica kasnije će im pomoći da ugrade ovaj materijal.

Ramić je dodao da je načelnikom Kotor Varoša Zdenkom Sakanom potpisao ugovore u vezi sa izgradnjom određenih infrastrukturnih projekata u vrijednosti oko 175.000 KM.

Radojičić je nakon potpisivanja sporazuma rekao novinarima da su ovu donaciju dobila dva povratnika iz Banjaluke, izražavajući zahvalnost federalnom Ministarstvu za donaciju, jer je na ovaj način pomoglo da neki od sugrađana ostvare normalnije uslove za život.

On je istakao da Banjaluka ima dobru saradnju sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije sa kojima je realizovala neke od ovakvih projekata.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio je federalnom ministru, ističući da je ova donacija za dva korisnika iz Prnjavora veoma značajna.

“Ovo nije jedini projekat koji je realizovan sa federalnim Ministarstvom za raseljena lica i izbjeglice. Prošle godine smo realizovali veliki infrastrukturni projekat u mjesnoj zajednici Mravica u vrijednosti većoj od 200.000 KM, u čemu je federalno Ministarstvo učestvovalo sa više od 60 odsto sredstava, a ostatak su obezbijedili korisnici i opština Prnjavor”, rekao je Tomaš.

Tomaš je dodao da je u ovoj godini potpisan projekat za realizaciju jednog putnog pravca u mjesnoj zajednici Babanovci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana