Селак: Увести свакодневни лет Бањалука-Београд

Срна
Селак: Увести свакодневни лет Бањалука-Београд

БАЊАЛУКА- Лидер Социјалистичке партије Српске /СПС/ Горан Селак предложио је увођење свакодневног лета на релацији Бањалука-Београд, што би допринијело интеграцији становништва, али и додатно приближило Српску свјетским дестинацијама.

Селак је указао да на овој релацији тренутно постоје два лета седмично, што је недовољно, те апеловао на Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Аеродром Бањалука да успоставе свакодневну авио-линију.

"Увођење додатних летова позитивно ће утицати на одржавање и продубљивање веза нашег народа, али и на увећање економске сарадње и раст привреде Републике Српске. Повезивање Бањалуке и Београда у сваком смислу ријечи је од круцијалне важности за наш народ и будућност Српске и Србије", поручио је Селак.

Селак је истакао да лет Бањалука-Београд мора бити приступачан свим грађанима, саопштено је из СПС-а.

"Зарад виших националних циљева, цијене карата на овој релацији би требале бити формиране по моделу лоу кост компанија, како би свако могао користити авио саобраћај", нагласио је лидер СПС-а.

Селак је поздравио недавну одлуку Аеродрома Мостар и компаније "Ер Србија" који су најавили увођење летова на релацији Београд-Мостар три пута седмично. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана