Решићева са Голубовићевом о већем ангажовању жена

Срна
Решићева са Голубовићевом о већем ангажовању жена

Бањалука - Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић разговарала је вечерас са градоначелником Сомбора Душанком Голубовић о већем анагажовању жена не само области политике, већ и у другим сферама, гдје их је знатно мање него мушкараца.

“Вечерас смо разговарали о томе како је важно да се жене умрежавају, да могу размјењивати искуства, да буду биране, односно да се више анагажују у сферама, гдје их је знатно мање него мушкараца”, рекла је Решићева, подсјећајући да и Савјет Европе подржава ове активности жена.

Састанку су, осим Голубовићеве, која је и потпредсједник Мреже асоцијација локалних власти југоисточне Европе, присуствовале и регионални пројектни менџер Агенције УН жена Ермиром Лубани, начелнице општина Језеро и Мркоњић Град Дивна Аничић и Снежана Ружичић, те остале гошће из региона и из Молдавије.

Овај састанак уприличен је у оквиру првог регионалног Форума жена начелница југоисточне Европе, који има за циљ оснаживање и изградњу сарадње и побољшања односа између полова у политици, односно подршку родној равноправности, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Решићева ће се сутра обратити учесницима овога форума у Сомбору, у оквиру панела “Финансирање родне равноправности - знање и стручност у југоисточној Европи”, односно говориће о женама у Републици Српској које обављају важне функције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана