Rešićeva sa Golubovićevom o većem angažovanju žena

Srna
Rešićeva sa Golubovićevom o većem angažovanju žena

Banjaluka - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić razgovarala je večeras sa gradonačelnikom Sombora Dušankom Golubović o većem anagažovanju žena ne samo oblasti politike, već i u drugim sferama, gdje ih je znatno manje nego muškaraca.

“Večeras smo razgovarali o tome kako je važno da se žene umrežavaju, da mogu razmjenjivati iskustva, da budu birane, odnosno da se više anagažuju u sferama, gdje ih je znatno manje nego muškaraca”, rekla je Rešićeva, podsjećajući da i Savjet Evrope podržava ove aktivnosti žena.

Sastanku su, osim Golubovićeve, koja je i potpredsjednik Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope, prisustvovale i regionalni projektni mendžer Agencije UN žena Ermirom Lubani, načelnice opština Jezero i Mrkonjić Grad Divna Aničić i Snežana Ružičić, te ostale gošće iz regiona i iz Moldavije.

Ovaj sastanak upriličen je u okviru prvog regionalnog Foruma žena načelnica jugoistočne Evrope, koji ima za cilj osnaživanje i izgradnju saradnje i poboljšanja odnosa između polova u politici, odnosno podršku rodnoj ravnopravnosti, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Rešićeva će se sutra obratiti učesnicima ovoga foruma u Somboru, u okviru panela “Finansiranje rodne ravnopravnosti - znanje i stručnost u jugoistočnoj Evropi”, odnosno govoriće o ženama u Republici Srpskoj koje obavljaju važne funkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana