Рампа за камионе у Новом Граду због анализе носивости моста

В. К.
Рампа за камионе у Новом Граду због анализе носивости моста

Нови Град - Мјешовита комисија за праћење Уговора о граници између БиХ и Хрватске на посљедњој сједници није донијела одлука о евентуалном отварању граничног прелаза Нови Град – Двор за терена возила, а коначан став одредиће резултати испитивања носивости моста која су у току.

 

Прелаз за теретни саобраћај на прелазу Нови Град – Двор затворен је од 1. јула 2013. године, када је Хрватска ушла у ЕУ. Нови Град је исте године поднио захтјев за прекатегоризацију прелаза те су ангажовали овлашћени институт који је потврдио да мост испуњава услове за теретни саобраћај.

Челници мјешовите комисије су у ранијим изјавама дали назнаке да би се, ако налаз који је затражила хрватска страна буде добар, могло ићи са одређеним режимом за одвијање теретног саобраћаја.

- Став комисије је да се сачека налаз који раде “Хрватске цесте”, а који се тиче носивости моста. Комисија је сагласна да се привремено отвори мост за теретни саобраћај ако налаз буде позитиван - рекао је за “Глас Српске” начелник Новог Града Мирослав Дрљача, наводећи да је те информације добио у понедјељак након сједнице Мјешовите комисије.

За сада је, како каже, тешко говорити о датуму кад би могао да буде познат епилог те анализе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана