Rampa za kamione u Novom Gradu zbog analize nosivosti mosta

V. K.
Rampa za kamione u Novom Gradu zbog analize nosivosti mosta

Novi Grad - Mješovita komisija za praćenje Ugovora o granici između BiH i Hrvatske na posljednjoj sjednici nije donijela odluka o eventualnom otvaranju graničnog prelaza Novi Grad – Dvor za terena vozila, a konačan stav odrediće rezultati ispitivanja nosivosti mosta koja su u toku.

 

Prelaz za teretni saobraćaj na prelazu Novi Grad – Dvor zatvoren je od 1. jula 2013. godine, kada je Hrvatska ušla u EU. Novi Grad je iste godine podnio zahtjev za prekategorizaciju prelaza te su angažovali ovlašćeni institut koji je potvrdio da most ispunjava uslove za teretni saobraćaj.

Čelnici mješovite komisije su u ranijim izjavama dali naznake da bi se, ako nalaz koji je zatražila hrvatska strana bude dobar, moglo ići sa određenim režimom za odvijanje teretnog saobraćaja.

- Stav komisije je da se sačeka nalaz koji rade “Hrvatske ceste”, a koji se tiče nosivosti mosta. Komisija je saglasna da se privremeno otvori most za teretni saobraćaj ako nalaz bude pozitivan - rekao je za “Glas Srpske” načelnik Novog Grada Miroslav Drljača, navodeći da je te informacije dobio u ponedjeljak nakon sjednice Mješovite komisije.

Za sada je, kako kaže, teško govoriti o datumu kad bi mogao da bude poznat epilog te analize.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana