Радионица у Приједору: Циљ развијање прекограничних туристичких рута

С.Та.
Радионица у Приједору: Циљ развијање прекограничних туристичких рута

ПРИЈЕДОР - У Приједору је завршена четвородневна радионица "Сваки споменик има своју причу", која је одржана у оквиру пројекта "Монументал девет".

Учесници пројекта обишли су Музеј Козаре и Кућу породице Стојановић, али се већина активности одвијала на Мраковици.

Радионица, чији је домаћин била приједорска Агенција локалне демократије, обухватила је  области културе, историје, гастрономије и дизајна споменика с циљем израде нових туристичких понуда споменика Другог свјетског рата.

Радионица је окупила  25 учесника из Македоније, Србије, Црне Горе и БиХ.  Представница Агенције локалне демократије из Приједора Драгана Шушница истакла је да су учесници имали прилику да се упознају с културним насљеђем и историјом поткозарског краја. 

- Биће израђен приручник који ће учесници радионице моћи касније да користе у раду. Планирана је и израда веб платформе, а у ту сврху је организовано и снимање дроном локалитета око споменика на Козари у сврху промотивног видеа - појаснила је Шушница. 

Циљ пројекта је развијање три прекограничне пилот-туристичке руте, а за почетну и крајњу тачку изабрани су споменици из Другог свјетског рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана