Radionica u Prijedoru: Cilj razvijanje prekograničnih turističkih ruta

S.Ta.
Radionica u Prijedoru: Cilj razvijanje prekograničnih turističkih ruta

PRIJEDOR - U Prijedoru je završena četvorodnevna radionica "Svaki spomenik ima svoju priču", koja je održana u okviru projekta "Monumental devet".

Učesnici projekta obišli su Muzej Kozare i Kuću porodice Stojanović, ali se većina aktivnosti odvijala na Mrakovici.

Radionica, čiji je domaćin bila prijedorska Agencija lokalne demokratije, obuhvatila je  oblasti kulture, istorije, gastronomije i dizajna spomenika s ciljem izrade novih turističkih ponuda spomenika Drugog svjetskog rata.

Radionica je okupila  25 učesnika iz Makedonije, Srbije, Crne Gore i BiH.  Predstavnica Agencije lokalne demokratije iz Prijedora Dragana Šušnica istakla je da su učesnici imali priliku da se upoznaju s kulturnim nasljeđem i istorijom potkozarskog kraja. 

- Biće izrađen priručnik koji će učesnici radionice moći kasnije da koriste u radu. Planirana je i izrada veb platforme, a u tu svrhu je organizovano i snimanje dronom lokaliteta oko spomenika na Kozari u svrhu promotivnog videa - pojasnila je Šušnica. 

Cilj projekta je razvijanje tri prekogranične pilot-turističke rute, a za početnu i krajnju tačku izabrani su spomenici iz Drugog svjetskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana