Прво купање у мору измамило сузе радоснице малишанима из Рогатице

С. М.
Прво купање у мору измамило сузе радоснице малишанима из Рогатице

Рогатица - Жеља да шетају плажом и уживају у чарима купања у мору остварила се малишанима из Рогатице који су јуче стигли у Бечиће, у оквиру пројекта "Социјализација дјеце РС".

У ово црногорско љетовалиште је отпутовало 26 дјеце, од којих је само једно већ било на мору, док је за све остале ово први сусрет са приморјем. Колико се радују сусрету са непрегледним плавим хоризонтом показали су већ на одласку из Рогатице.

- Сваког љета сам прижељкивала да одем на море и, ево, та жеља ми се испунила. Ово је први пут да идем на даље релације и још ми све дјелује нестварно - рекла је једна дванаестогодишња дјевојчица.

Са дјецом су посредством Центра за социјални рад, а према пројекту Јавног фонда за дјечију заштиту РС, на десетодневни одмор у Бечиће отпутовала и два васпитача.

Директор Центра за социјални рад Драгана Бакмаз истакла је да у Бечићима бораве дјеца узраста од девет до 15 година, а ријеч је о 16 дјеце из социјално угрожених породица, док је троје послала Општинска борачка организација. На море је отпутовало и четворо дјеце из вишечланих породица, двоје из породица ратних војних инвалида и једно дијете из Удружења са посебним потребама.

- Од 2001. године дјеца из Рогатице иду на море о трошку Фонда за дјечију заштиту РС. До сада су ишла у Кумбор, а од ове године ће боравити у хотелу "Ужице" у Бечићима - казала је Бакмаз.

Испраћају дјеце присуствовали су и бројни родитељи, баке и дједови, па су се многима од њих зацаклиле очи када су малишани улазили у аутобус. Дјецу је испратио и начелник општине Томислав Пухалац, који им је пожелио срећан пут и сваком од њих уручио џепарац од 20 марака. Са дјецом из Рогатице у Бечиће су отпутовали и њихови вршњаци из Сокоца и Новог Горажда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана