Приједор: За упис и пријем чека се формална одлука Института за јавно здравство

Srna
Приједор: За упис и пријем чека се формална одлука Института за јавно здравство

ПРИЈЕДОР - Дјечији вртић "Радост" из Приједора обавио је конкурсну процедуру за упис нове дјеце, али за потписивање уговора и пријем малишана чека формалну одлуку Института за јавно здравство Републике Српске о повећању броја дјеце у групама, изјавила је данас директор ове предшколске установе Гордана Јекић.

"На састанку директора предшколских установа Републике Српске са представницима Министарства просвјете и културе Републике Српске и Института за јавно здравство Српске, одржаном 24. августа у Бањалуци, дате су инструкције о повећању броја дјеце у групама са 20 на 25 ако до 14. септембра не буде регистрованих случајева заразе. С тим у складу смо и расписали конкурс, а ни до тада ни до данас нисмо имали случајева заразе - ни међу радницима нити код дјеце", рекла је Јекићева Срни.

Јавни конкурс за пријем дјеце у јаслице и вртић у радној 2020/21. години Дјечији вртић "Радост" објавио је 11. септембра и њиме је било предвиђен пријем 52 дјеце.

"У међувремену смо ажурирали спискове дјеце која иду у вртић и дјеце која су се исписала, упоредили са просторним капацитетом којим располажемо и дошли до тога да можемо обухватити и више дјеце него што је конкурсом првобитно планирано", истакла је Јекићева.

Према њеним ријечима, на конкурсу је примљено 70 дјеце, и то 36 у централни објекат, у "Ђурђевак" на Уријама 17, у "Цврчак" на Пећанима 14, а у објекат "Сњежана" на Пећанима троје, док је још 117 дјеце конкурисало, али је остало испод црте.

Резултати конкурса истакнути су на централном објекту.

До 1. септембра било је могуће да борави до 15 дјеце у групи, од 1. септембра је то 20 дјеце, а приједорски Вртић очекује одобрење за рад са до 25 дјеце у васпитним групама, у зависности од узраста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана