Prijedor: Za upis i prijem čeka se formalna odluka Instituta za javno zdravstvo

Srna
Prijedor: Za upis i prijem čeka se formalna odluka Instituta za javno zdravstvo

PRIJEDOR - Dječiji vrtić "Radost" iz Prijedora obavio je konkursnu proceduru za upis nove djece, ali za potpisivanje ugovora i prijem mališana čeka formalnu odluku Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske o povećanju broja djece u grupama, izjavila je danas direktor ove predškolske ustanove Gordana Jekić.

"Na sastanku direktora predškolskih ustanova Republike Srpske sa predstavnicima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo Srpske, održanom 24. avgusta u Banjaluci, date su instrukcije o povećanju broja djece u grupama sa 20 na 25 ako do 14. septembra ne bude registrovanih slučajeva zaraze. S tim u skladu smo i raspisali konkurs, a ni do tada ni do danas nismo imali slučajeva zaraze - ni među radnicima niti kod djece", rekla je Jekićeva Srni.

Javni konkurs za prijem djece u jaslice i vrtić u radnoj 2020/21. godini Dječiji vrtić "Radost" objavio je 11. septembra i njime je bilo predviđen prijem 52 djece.

"U međuvremenu smo ažurirali spiskove djece koja idu u vrtić i djece koja su se ispisala, uporedili sa prostornim kapacitetom kojim raspolažemo i došli do toga da možemo obuhvatiti i više djece nego što je konkursom prvobitno planirano", istakla je Jekićeva.

Prema njenim riječima, na konkursu je primljeno 70 djece, i to 36 u centralni objekat, u "Đurđevak" na Urijama 17, u "Cvrčak" na Pećanima 14, a u objekat "Snježana" na Pećanima troje, dok je još 117 djece konkurisalo, ali je ostalo ispod crte.

Rezultati konkursa istaknuti su na centralnom objektu.

Do 1. septembra bilo je moguće da boravi do 15 djece u grupi, od 1. septembra je to 20 djece, a prijedorski Vrtić očekuje odobrenje za rad sa do 25 djece u vaspitnim grupama, u zavisnosti od uzrasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana