Седмочланој породици Мандић изгорјела кућа, чекају помоћ добрих људи

Милош Васиљевић
Foto: Уступљена фотографија

ПРЊАВОР - Све што је годинама мукотрпно стварала седмочлана породица Мандић из прњаворског села Просјек уништено је у пожару, због чега им је неопходна помоћ добрих људи.

Према ријечима Миливоја Мандића узрок пожара је неисправна инсталација, због чега је први спрат куће претворен у гареж. Он је нагласио да је штета огромна, али је ипак, најважније да нико није настрадао.

- Пожар је у понедјељак изазвала струја, тачније инсталација је све уништила. Комплет доњи спрат ми је уништен. Велика је штета, па смо принуђени да боравимо у  поткровљу иако није опремљено, али ту смо јер немамо гдје - рекао је Мандић.

Он не сумња у хуманост и солидарност добрих људи, истакавши да су га већ неки позивали, а и добар дио комшија је притекао у помоћ.

-  Већ су ми се људи из села јављали. Огулили смо зидове, мора се нова инсталација радити. Све је уништено, а да ствар буде гора изгорјеле су ми све паре које сам имао - казао је Мандић.

Након непроспаваних ноћи, Мандићи морају кренути напријед у потпуну обнову куће, а уз људе добог срца и њихову помоћ све ће бити лакше.

- Потресло ме све ово, али ето, најважније је да смо остали сви живи и здрави. Очистио сам дневни боравак, кухињу, ходник сада сам прешао у купатило. Два дана смо чистили ту паљевину,  а зидове смо гулили скроз до малтера  - рекао је Мандић.

На сву срећу, како он каже, брзом интервенцијом ватрогасаца сачувани су помоћни објекти. Овај вриједни домаћин, уз основни посао, како би прехранио породицу, бави се и сточарством.

- Радим на плантажама, а држим и стоку. Седморо нас је у кући, а само сам ја запослен. Имам мајку болесну и брата са посебним потребама. Стока нам је сигурност да не останемо без хране - нагласио је Мандић.

Мандић  је још једном  позвао све људе који су у могућности да му помогну јер догађаји као што је овај пожар стављају одређују нас да ли у нама има још нешто хумано.

Ако има, онда седмочланој породици Мандић можемо помоћи, између осталог, и то на овај начин.

БРОЈ ЖИРО РАЧУНА:

МИЛИВОЈЕ МАНДИЋ

ПРОСЈЕК ББ

НЛБ: 562-099-81457013-03

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана