Потписан протокол о сарадњи библиотеке Требиња и Ваљева

СРНА
Foto: СРНА

ТРЕБИЊЕ - Представници Јавне установе Народна библиотека Требиње и Матичне библиотеке "Љубомир Ненадовић" из Ваљева данас су потписали Протокол о сарадњи.

Директор Народне библиотеке Требиње Милосава Супић Вуковић рекла је да ће ове двије установе јачати сарадњу у областима заједничког интересовања.

"Цијенећи значај заједничког дјеловања у области културе и образовања на развој библиотечко-информационе дјелатности, ове двије библиотеке убудуће ће јачати сарадњу између двије установе у областима заједничког интересовања, а нарочито у области културе, образовања, цјеложивотног учења, популаризације књиге и читања, издаваштва и промоције високих умјетничких домета", рекла је она.

Изражавајући задовољство поводом потписивања протокола о сарадњи, директор Матичне библиотеке "Љубомир Ненадовић" Ваљево Виолета Милошевић нагласила је да ће овај протокол бити први корак о даљем културном повезивању два значајна центра културе српских простора.

Уочи свечаности потписивања протокола отворена је изложба Матичне библиотеке "Љубомир Ненадовић" Ваљево "Слике града 365" које представљају документарно свједочанство о догађајима и људима који су обиљежили 2021. годину, уз намјеру да сачувају садашњост фото биљешкама људи, догађаја, архитектуре и локалитета из Ваљева и околине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана