Potpisan protokol o saradnji biblioteke Trebinja i Valjeva

SRNA
Foto: SRNA

TREBINjE - Predstavnici Javne ustanove Narodna biblioteka Trebinje i Matične biblioteke "Ljubomir Nenadović" iz Valjeva danas su potpisali Protokol o saradnji.

Direktor Narodne biblioteke Trebinje Milosava Supić Vuković rekla je da će ove dvije ustanove jačati saradnju u oblastima zajedničkog interesovanja.

"Cijeneći značaj zajedničkog djelovanja u oblasti kulture i obrazovanja na razvoj bibliotečko-informacione djelatnosti, ove dvije biblioteke ubuduće će jačati saradnju između dvije ustanove u oblastima zajedničkog interesovanja, a naročito u oblasti kulture, obrazovanja, cjeloživotnog učenja, popularizacije knjige i čitanja, izdavaštva i promocije visokih umjetničkih dometa", rekla je ona.

Izražavajući zadovoljstvo povodom potpisivanja protokola o saradnji, direktor Matične biblioteke "Ljubomir Nenadović" Valjevo Violeta Milošević naglasila je da će ovaj protokol biti prvi korak o daljem kulturnom povezivanju dva značajna centra kulture srpskih prostora.

Uoči svečanosti potpisivanja protokola otvorena je izložba Matične biblioteke "Ljubomir Nenadović" Valjevo "Slike grada 365" koje predstavljaju dokumentarno svjedočanstvo o događajima i ljudima koji su obilježili 2021. godinu, uz namjeru da sačuvaju sadašnjost foto bilješkama ljudi, događaja, arhitekture i lokaliteta iz Valjeva i okoline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana