Поштоноше тихи, а неопходни борци

Милијана Латиновић
Поштоноше тихи, а неопходни борци

БАЊАЛУКА - Радници и руководство “Пошта Српске” надљудским силама воде борбу да сачувају систем пословања у вријеме епидемије вируса корона и невоља које су захватиле ове просторе.

Ситуација у којој смо се нашли натјерала нас је да другачије посматрамо свијет око себе. Приоритети су нам се преко ноћи промијенили, али животна школа нас учи да увијек највећи терет носе тихи и невидљиви борци. Међу онима који годинама, па и данас, стоје уз своје суграђане су вриједне и брзе поштоноше, темељни и одговорни шалтерски радници те цијело руководство “Пошта Српске”. У вријеме када је свакодневно кретање ограничено, пословање скоро у потпуности блокирано, у здравство уперене све очи и надања заборавља се још много оних који носе ову невољу на својим леђима.

- “Поште Српске”, као један од већих система, и даље су стабилне и ефикасне. И након мјесец дана од невоље која нас је све пољуљала и направила проблеме, који се још не могу ни сагледати, предузеће и даље професионално обавља своје услуге - истакли су у “Поштама Српске”.

Иако су до сада то чинили тихо, у овом предузећу кажу да је вријеме да помало опомену јавност, да заједничким ставовима и поступцима покушају допринијети бољем положају предузећа и стабилнијем пословању у овој неприлици.

- Подржавајући наше пословање, ваши партнери данашњице, односно наши запослени, биће сигурни на својим радним мјестима - истакли су у “Поштама” и додали да досадашњи резултати показују да ово предузеће ради добро те да су одговорни према радницима, као и према корисницима услуга.

Директор “Пошта Српске” Миладин Радовић сматра да могу радити још боље и да могу са минималним невољама пребродити ове ванредне околности. Истиче да је ово предузеће један од стубова државе и друштва, да ради посао од општег интереса те да га морају сачувати за генерације које долазе.

- Униформа поштоноше је симбол поштења, повјерења, пожртвованости, одговорности и добре воље да свима буде на услузи - рекао је Радовић.

Чињеница је, каже Радовић, да тренутно стање, изазвано пандемијом вируса корона, није добро, али да ту нема кривице “Пошта Српске”. Упркос епидемији, он је оптимистичан и наглашава да предузеће вриједно ради.

- Прилагођавамо се мјерама државе и такође спроводимо наше мјере о поступању у кризним ситуацијама. Све док проблеми постоје, цијело руководство проналази и примјењује рјешења. Циљ нам је да све наше услуге буду доступне, јер смо свјесни да од нас зависе многа пословања, рјешавање бројних обавеза, повезница смо били, а сада још више, многим физичким лицима са свијетом и околином - истакао је Радовић.

Додао је да у овим неприликама, које су снашле цијели свијет, “Поште Српске” и даље спајају и обезбјеђују функционисање бројних послова.

- Заједно смо са вама. Будите и ви уз нас, разумијевањем, поштовањем и подршком - поручили су из “Пошта Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана