Poštonoše tihi, a neophodni borci

Milijana Latinović
Poštonoše tihi, a neophodni borci

BANjALUKA - Radnici i rukovodstvo “Pošta Srpske” nadljudskim silama vode borbu da sačuvaju sistem poslovanja u vrijeme epidemije virusa korona i nevolja koje su zahvatile ove prostore.

Situacija u kojoj smo se našli natjerala nas je da drugačije posmatramo svijet oko sebe. Prioriteti su nam se preko noći promijenili, ali životna škola nas uči da uvijek najveći teret nose tihi i nevidljivi borci. Među onima koji godinama, pa i danas, stoje uz svoje sugrađane su vrijedne i brze poštonoše, temeljni i odgovorni šalterski radnici te cijelo rukovodstvo “Pošta Srpske”. U vrijeme kada je svakodnevno kretanje ograničeno, poslovanje skoro u potpunosti blokirano, u zdravstvo uperene sve oči i nadanja zaboravlja se još mnogo onih koji nose ovu nevolju na svojim leđima.

- “Pošte Srpske”, kao jedan od većih sistema, i dalje su stabilne i efikasne. I nakon mjesec dana od nevolje koja nas je sve poljuljala i napravila probleme, koji se još ne mogu ni sagledati, preduzeće i dalje profesionalno obavlja svoje usluge - istakli su u “Poštama Srpske”.

Iako su do sada to činili tiho, u ovom preduzeću kažu da je vrijeme da pomalo opomenu javnost, da zajedničkim stavovima i postupcima pokušaju doprinijeti boljem položaju preduzeća i stabilnijem poslovanju u ovoj neprilici.

- Podržavajući naše poslovanje, vaši partneri današnjice, odnosno naši zaposleni, biće sigurni na svojim radnim mjestima - istakli su u “Poštama” i dodali da dosadašnji rezultati pokazuju da ovo preduzeće radi dobro te da su odgovorni prema radnicima, kao i prema korisnicima usluga.

Direktor “Pošta Srpske” Miladin Radović smatra da mogu raditi još bolje i da mogu sa minimalnim nevoljama prebroditi ove vanredne okolnosti. Ističe da je ovo preduzeće jedan od stubova države i društva, da radi posao od opšteg interesa te da ga moraju sačuvati za generacije koje dolaze.

- Uniforma poštonoše je simbol poštenja, povjerenja, požrtvovanosti, odgovornosti i dobre volje da svima bude na usluzi - rekao je Radović.

Činjenica je, kaže Radović, da trenutno stanje, izazvano pandemijom virusa korona, nije dobro, ali da tu nema krivice “Pošta Srpske”. Uprkos epidemiji, on je optimističan i naglašava da preduzeće vrijedno radi.

- Prilagođavamo se mjerama države i takođe sprovodimo naše mjere o postupanju u kriznim situacijama. Sve dok problemi postoje, cijelo rukovodstvo pronalazi i primjenjuje rješenja. Cilj nam je da sve naše usluge budu dostupne, jer smo svjesni da od nas zavise mnoga poslovanja, rješavanje brojnih obaveza, poveznica smo bili, a sada još više, mnogim fizičkim licima sa svijetom i okolinom - istakao je Radović.

Dodao je da u ovim neprilikama, koje su snašle cijeli svijet, “Pošte Srpske” i dalje spajaju i obezbjeđuju funkcionisanje brojnih poslova.

- Zajedno smo sa vama. Budite i vi uz nas, razumijevanjem, poštovanjem i podrškom - poručili su iz “Pošta Srpske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana