Послије подне снијег!

Срна
Послије подне снијег!

Бањалука - Хладно вријеме без падавина задржаће се данас у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ, а послије подне поново се очекује снијег.

Максимална дневна температура ваздуха од један до четири, на југу око и мало изнад 10 степени Целзијусових. У вишим предјелима биће хладније, гдје ће температура ваздуха бити испод нуле.

Послије подне поново ће почети падати слаб снијег. Увече и током наредне ноћи снијег ће чешће падати на сјеверу и западу.

Дуваће слаб вјетар сјеверних смјерова, у Херцеговини умјерена бура.

Из Федералног хидрометеоролошког завода наводе да у Херцеговини преовладава ведро вријеме, а у осталим крајевима облачно.

Најхладније и овог јутра је на Бјелашници, гдје је у 7.00 часова измјерено минус осам, минус седам било је на Чемерну и у Ливну, минус шест у Купресу и Невесињу, минус пет на Хан Пијеску, у Гацку и Источном Дрвару.

На Сокоцу, Иван-седлу и у Калиновику измјерена су минус четири степена, у Кнежеву и на Мраковици минус три, у Мркоњић Граду и Стоцу минус два, у Сарајеву, Јајцу, Дрвару и Бугојну минус један, а нула степена била је у Бихаћу, Градачцу, Сребреници, Тузли и Зеници.

У Бањалуци, Бијељини, Градишци, Зворнику, Новом Граду, Српцу, Фочи и Вишеграду измјерен је један степен, у Требињу два, а у Мостару четири степена.

Висина снијега на Мраковици јутрос износи 23 центиметра, 19 центиметара измјерено је у Источном Дрвару, 17 на Хан Пијеску, 11 на Чемерну, 10 у Кнежеву, осам у Рибнику, седам у Мркоњић Граду, шест на Сокоцу. Снијега има и у Сребреници и Калиновику.

У протекла 24 часа падавине су забиљежене у Бијељини, Бањалуци, Градишци, Сребреници, на Хан Пијеску, у Зворнику, Српцу, Вишеграду, на Сокоцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана