Полицајац из Теслића одвратио младића од скока у смрт

Невена Бунић
Полицајац из Теслића одвратио младића од скока у смрт

Теслић - Бирао сам ријечи којима сам се обраћао младићу, јер нисам желио да га изнервирам. Видио сам да се ради о усамљеној особи којој је потребна помоћ и топла људска ријеч.

Рекао је то помоћник командира у Полицијској станици Теслић Славомир Кљечанин (56) који је у понедјељак предвече одвратио Б. Ћ. (23) од намјере да скочи са трећег спрата неизграђене зграде у улици Петра Првог Карађорђевића у Теслићу.

Несрећни младић је сјео на ивицу на самом врху неизграђене зграде у свом комшилуку. На висини од 12 метара уочили су га пролазници који су позвали полицију, а убрзо су стигли и екипа Хитне помоћи и ватрогасци. У близини зграде су се окупили породица, комшије и познаници несрећног Б. Ћ. На лице мјеста је дошао и Кљечанин, који је уједно и преговарач у преговарачком тиму МУП-а РС.

Он је за “Глас Српске” испричао да је, прије него што се обратио младићу, морао све да сазна о њему.

 - Представио сам му се и рекао зашто сам ту. У разговору сам успио да сазнам разлог његовог потеза. Успио сам да га приволим да причамо лицем у лице и попео се до њега - почео је причу Кљечанин.

Након што се попео на врх зграде, Кљечанин је и даље био на дистанци од несрећног младића. Није му прилазио, већ је био удаљен неколико метара.

- У сваком моменту био сам спреман да га ухватим и тако спријечим да скочи. Он је на почетку разговора био видно узнемирен, па сам настојао да га примирим како бисмо успоставили неформалнији контакт. Било је ту увреда и псовки на рачун полиције, али на то нисам обраћао пажњу. Најважније је да сам успио да га наговорим да одустане од намјере да скочи. Сишли смо заједно након три часа разговора - испричао је Кљечанин и навео да је младић одмах пребачен у теслићки Дом здравља.

Након овог храброг чина похвале за Кљечанина стижу са свих страна. Он је казао да му је искуство у преговарању у сличним ситуацијама помогло да и овај пут успјешно одради свој посао и спасе живот.

- Ово је други случај у којем сам морао да одвраћам самоубице од страшне намјере. Посљедњи пут сам преговарао са младићем који је желио да скочи са крошње дрвета у самом центру Теслића прије двије године, а преговори су тада трајали 21 час. Тада су са мном биле и колеге из Добоја и Бањалуке - казао је Кљечанин.

Тежак живот

Према незваничним информацијама, несрећни младић је желио да се убије због тешког живота и породичних проблема. Он, како сазнајемо, живи у сиромаштву, у вишечланој породици, а наводно су свађе свакодневица у његовом дому.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана