"Пепкове" посуде за печење колача нису у складу са прописима

ГС
Foto: Принтскрин

Са посуда за печење колача које се налазе на тржишту БиХ, а поријеклом су из Кине љушти се површински премаз, што представља потенцијално озбиљан ризик, наведено је на страници Агенције за безбједност хране БиХ.

Како су навели, посуда није у складу са одредбама Закона о храни и Правилника о материјалима и предметима намијењеним за контакт са храном.

"Агенција за безбједност хране обавијештена је путем Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње да су на тржиште БиХ испоручене посуде за које је службеним контролама утврђена неусклађеност са важећим прописима“, наведено је на сајту.

Како су навели, посуде су испоручене у БиХ преко Пољске, а назив производа је "посуда за печење колача са непријањајућим премазом" (Cake baking tray with non-stick coating), бренда "Пепко", који је и увозник у БиХ.

Све расположиве информације о производу, сходно важећим прописима, достављене су на даље поступање надлежним инспекцијским органима у БиХ од којих је затражено предузимање мјера и повратно обавјештавање Агенције за безбједност хране БиХ, преноси АТВ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана