Од данас активан број 1412 за лијечење дјеце и младих са посебним потребама

Срна
Од данас активан број 1412 за лијечење дјеце и младих са посебним потребама

Шамац - У Републици Српској од данас је активан хуманитарни број 1412 за прикупљање помоћи за лијечење дјеце и младих са посебним потребама на Косову и Метохији, који ће бити у функцији до 31. децембра, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

“Вјерујемо у хуманост Републике Српске према Косову и Метохији у вријеме најтеже кризе и угрожавање људских права, слободе, живота и стављања у гето”, рекао је предсједник Одбора Милорад Арлов.


Арлов је напоменуо да је акција “Дјечији осмијех, лијечење болесне дјеце и младих са посебним потребама на Косову и Метохији” покренута раније у основним и средњим школама, те локалним заједницама.

Он је навео да ће сва прикупљена средства бити уручена на другој хуманитарној академији 12. јануара 2019. године у општини Звечан на Косову и Метохији.

“Ову хуманитарну акцију подржала је и Влада Републике Српске. Надамо се да ће до 31. децембра многи подржати акцију, јер су Српска и њене институције увијек уз наш народ на Косову и Метохији”, рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић на састанку са Одбором 29. новембра обећала да ће њен кабинет подржати ову акцију и пројекте усмјерене за помоћ болесној дјеци и младима из Удружења родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице.

Арлов је додао да је у оквиру ове акције за 8. децембар најављен хуманитарни концерт у Шамцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана