Неимари у Рогатици и по зими граде фонтану и дворану

Сретен Митровић
Неимари у Рогатици и по зими граде фонтану и дворану

РОГАТИЦА - Иако је снијег забијелио по околним брдима око Рогатице и температурни минуси све чешће окивају ово мјесто, овдашњи грађевинари још нису пошли на зимски одмор већ ужурбано раде на изградњи спортске дворане и градској фонтани у комплексу Трга ослободилаца.

Фонтана, која ће допринијети љепшем изгледу Рогатице, пречника 6,5 метара, имаће 40 млазница са исто толико свјетиљки које ће, кад се фонтана пусти у рад, а биће то, како рече начелник општине Милорад Јагодић у првим данима прољећа идуће године, давати посебан ефекат при погледу на цијели комплекс са 11 клупа и 40 стабала новог украсног растиња. 

И док се на фонтани обављају завршни радови, на изградњи спортске дворане у комплексу Спортско-рекреативног центра “9. јануар”, једног од највећих инвестиционих објеката из Стратегије локалног развоја општине за идућу годину, тек су почели. 

- Интензивно се изводе земљани радови са уградњом темељних стопа и темељних чаша за будуће носеће стубове - објаснио је руководилац на радилишту главног извођача радова компаније “Ширбеговић” из Грачанице Сенад Куртовић. 

Дворана ће имати 870 мјеста за сједење и терене за мали фудбал, одбојку, кошарку, рукомет и дворанску атлетику са пратећим просторијама, а вриједност инвестиције је 3,2 милиона марака. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана