Neimari u Rogatici i po zimi grade fontanu i dvoranu

Sreten Mitrović
Neimari u Rogatici i po zimi grade fontanu i dvoranu

ROGATICA - Iako je snijeg zabijelio po okolnim brdima oko Rogatice i temperaturni minusi sve češće okivaju ovo mjesto, ovdašnji građevinari još nisu pošli na zimski odmor već užurbano rade na izgradnji sportske dvorane i gradskoj fontani u kompleksu Trga oslobodilaca.

Fontana, koja će doprinijeti ljepšem izgledu Rogatice, prečnika 6,5 metara, imaće 40 mlaznica sa isto toliko svjetiljki koje će, kad se fontana pusti u rad, a biće to, kako reče načelnik opštine Milorad Jagodić u prvim danima proljeća iduće godine, davati poseban efekat pri pogledu na cijeli kompleks sa 11 klupa i 40 stabala novog ukrasnog rastinja. 

I dok se na fontani obavljaju završni radovi, na izgradnji sportske dvorane u kompleksu Sportsko-rekreativnog centra “9. januar”, jednog od najvećih investicionih objekata iz Strategije lokalnog razvoja opštine za iduću godinu, tek su počeli. 

- Intenzivno se izvode zemljani radovi sa ugradnjom temeljnih stopa i temeljnih čaša za buduće noseće stubove - objasnio je rukovodilac na radilištu glavnog izvođača radova kompanije “Širbegović” iz Gračanice Senad Kurtović. 

Dvorana će imati 870 mjesta za sjedenje i terene za mali fudbal, odbojku, košarku, rukomet i dvoransku atletiku sa pratećim prostorijama, a vrijednost investicije je 3,2 miliona maraka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana