Небична помоћ Далибора Вишића: Стакићима топли дом на поклон

nezavisne.com
Небична помоћ Далибора Вишића: Стакићима топли дом на поклон

Бањалука - Када сам изашао из Дома за дјецу и омладину без родитељског старања, живио сам тешко, дешавало се да у два дана поједем само четврт хљеба и шољу јогурта, јер ако бих купио више хљеба, не бих имао новца за јогурт.

Овим ријечима почиње своју тешку животну причу за "Независне" Радослав Стакић (38) из Бањалуке, којем ће након што се скоро цијели живот патио и није имао своју кућу, Далибор Вишић из Минхена испунити жељу за коју је мислио да је неостварива. Наиме, Вишић је купио плац и гради им кућу како би четворочлана породица Стакић коначно добила топли дом.

"Овог хуманог човјека великог срца случајно сам упознао у Дому за дјецу и омладину без родитељског старања 'Рада Врањешевић', чији сам штићеник био девет година, а гдје радим посљедњих осам година", прича нам Стакић.

Додаје, када је Вишићу испричао своју причу и како је одрастао, он је рекао да ће му помоћи да добије свој дом.

"Мислио сам да сањам. Тренутно са супругом, осмогодишњом кћерком и трогодишњим сином живим у поткровљу куће код пунца у насељу Лауш", прича нам Стакић, чији живот није био нимало лак.

Када је имао седам година, мајка је њега и сестру оставила у Дому, јер, како каже Стакић, више није могла подносити да их отац туче и малтретира, а брата је повела са собом.

"Мој отац је био алкохоличар, малтретирао нас је и тукао, што је један од разлога због којег нас је мајка и оставила у Дому, а кућа у којој смо тада живјели била је неусловна и малена. Под је био од земље, а воду и струју нисмо имали", прича потресено са сузама у очима Стакић.

Додаје да је његов отац умро у 29. години од тумора на мозгу.

"Откад сам изашао из Дома, био сам подстанар и нисам имао свој кров над главом", прича Стакић и додаје да се не љути на мајку, јер разумије да је њега и сестру морала оставити у Дому због тешке ситуације у кући.

Са мајком је, како каже, сада у контакту и у добрим односима и од ње има велику подршку.

"На све начине сам се борио да преживим када сам изашао из Дома, али се никада нисам бавио нелегалним пословима. Копао сам канале, био грађевински радник, ништа ми није било тешко", каже Стакић.

Истиче да још не може да вјерује да је судбина тако хтјела да након одрастања у Дому и запошљавања у тој установи упозна Вишића, који му оволико помаже и захваљујући којем ће напокон имати свој кров над главом.

"Када је рекао да ће ми помоћи, помислио сам да ће купити нешто мојој дјеци, али да ће за мене оволико учинити човјек којег донедавно нисам ни познавао, никада нисам ни помислио", прича Стакић.

Додаје да му је Вишић рекао да нађе мјесто гдје би желио да му сагради кућу.

"Изабрао сам плац од дунум и по у Доњој Пискавици, који је Вишић платио 3.000 КМ и на којем мојој породици сада гради кућу", истакао је Стакић.

Градња куће, како смо и сами видјели, увелико је у току, и можда би се до зиме или најкасније на прољеће Стакићи могли уселити у њу.

"Моја дјеца ће дочекати оно што ја нисам могао, а то је да имају свој топли дом, а све захваљујући добром срцу човјека којем ћу увијек бити захвалан", истакао је Стакић и додао да једва чека да се усели у своју кућу.

Вишић, који је поријеклом из Пискавице, а већ дуго живи у Њемачкој, каже да воли помагати људима којима је помоћ потребна и да је, чим је чуо како је Стакић имао тежак живот, одмах одлучио да му помогне.

"Драго ми је да ће Стакић након толико проблема у животу имати свој кров над главом иако никада није вјеровао да ће му се то остварити", рекао је Вишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана